dinsdag, 15 mei 2007

Kwarttriathlon van Seneffe op 13 mei 2007

 Kwarttriathlon in Seneffe op 13 - 05 - 2007.

Na een lange trainingsperiode ,die in feite al in november begon, was het nu eindelijk eens tijd om wat wedstrijdsritme op te doen. Doordat mijn trainingen afgestemd zijn op de lange afstanden, is dit niet echt mijn favoriete afstand: het is afzien; in feite een spurt in elk onderdeel, van in het begin tot het einde.

We vertrokken met een kleine 200 deelnemers voor de 1.500 meter zwemmen in het kanaal. Dit verliep vrij vlot en ik klom als 18de uit het water. Ik had en snelle wissel in het fietsenpark en dan vertrokken we voor 4 ronden van elk 10 km. Seneffe is één van de weinige kwarttriathlons waar niet mag "gestayerd" worden en dat heb ik graag. Doordat dit in feite mijn favoriete onderdeel is kunnen de wieltjeszuigers niet profiteren. De afstand is echter vrij kort en daardoor kun je weinig deelnemers inhalen en op een grote afstand fietsen, zodanig dat de betere lopers misschien nog kunnen terugkomen. Er stond vrij veel wind en ik bereikte toch als 10de terug de wisselzone. Daarna volgden dan 2 ronden van elk 5 km in een prachtige , groene omgeving naast het kanaal. Hier voelde ik het meest mijn gebrek aan snelheid tegen de kwarttriathlonspecialisten. Ik kon toch nog de schade beperken en finishte als 13de.

Nu volgt de halve triathlon van Leuven , op 3 juni. Dit word in feite de grote test voor de Ironman van Nice 3 weken later ,op 24 juni.

Ik stuur hieronder ook nog enkele foto's door van Seneffe.

Groetjes,

Peter .

0002
Hier trek ik mijn zwempak aan onder toezicht van pa en supporters(ex beroepsrenner Theo Mertens en echtgenote)Onderaan de foto trekt ook Filip Peetroons,waarmee ik in Hawaii verbleef,zijn pak aan.
IMG_0991
De start is pas gegeven en onmiddelijk nestelen de betere zwemmers zich op kop.Straks komen we uit de andere richting terug naar hier en moeten we via ladders uit het water klimmen.
IMG_0992

Na 1.500m zwemmen het Kanaal uitgeklautert,in 18e positie, en dan zo vlug mogelijk naar het fietsenpark...

0011

Hier kom ik uit de bocht en zet "alles open"...

02-10-~2 (3)

Dezelfde bocht als voorgaande foto maar nu neem ik de afslag naar het fietsenpark in 10e positie.

02196F~1 (2)
Hier begin ik aan de 1e loopronde .Ik probeer een zo hoog mogelijk tempo aan te houden,want er volgen er nog veel achter me.

03A3FA~1 (2)

Terwijl ik zit af te zien zijn mijn talrijke supporters moppen aan 't tappen...

0033

Op 200m van de aankomst moet ik me nog effe reppen want er zitten er me nog 2 dicht op de hielen...maar ik kan toch de 13e plaats veilig stellen.

23:43 Gepost door peter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.