dinsdag, 15 mei 2007

Kwarttriathlon van Seneffe op 13 mei 2007

 Kwarttriathlon in Seneffe op 13 - 05 - 2007.

Na een lange trainingsperiode ,die in feite al in november begon, was het nu eindelijk eens tijd om wat wedstrijdsritme op te doen. Doordat mijn trainingen afgestemd zijn op de lange afstanden, is dit niet echt mijn favoriete afstand: het is afzien; in feite een spurt in elk onderdeel, van in het begin tot het einde.

We vertrokken met een kleine 200 deelnemers voor de 1.500 meter zwemmen in het kanaal. Dit verliep vrij vlot en ik klom als 18de uit het water. Ik had en snelle wissel in het fietsenpark en dan vertrokken we voor 4 ronden van elk 10 km. Seneffe is één van de weinige kwarttriathlons waar niet mag "gestayerd" worden en dat heb ik graag. Doordat dit in feite mijn favoriete onderdeel is kunnen de wieltjeszuigers niet profiteren. De afstand is echter vrij kort en daardoor kun je weinig deelnemers inhalen en op een grote afstand fietsen, zodanig dat de betere lopers misschien nog kunnen terugkomen. Er stond vrij veel wind en ik bereikte toch als 10de terug de wisselzone. Daarna volgden dan 2 ronden van elk 5 km in een prachtige , groene omgeving naast het kanaal. Hier voelde ik het meest mijn gebrek aan snelheid tegen de kwarttriathlonspecialisten. Ik kon toch nog de schade beperken en finishte als 13de.

Nu volgt de halve triathlon van Leuven , op 3 juni. Dit word in feite de grote test voor de Ironman van Nice 3 weken later ,op 24 juni.

Ik stuur hieronder ook nog enkele foto's door van Seneffe.

Groetjes,

Peter .

0002
Hier trek ik mijn zwempak aan onder toezicht van pa en supporters(ex beroepsrenner Theo Mertens en echtgenote)Onderaan de foto trekt ook Filip Peetroons,waarmee ik in Hawaii verbleef,zijn pak aan.
IMG_0991
De start is pas gegeven en onmiddelijk nestelen de betere zwemmers zich op kop.Straks komen we uit de andere richting terug naar hier en moeten we via ladders uit het water klimmen.
IMG_0992

Na 1.500m zwemmen het Kanaal uitgeklautert,in 18e positie, en dan zo vlug mogelijk naar het fietsenpark...

0011

Hier kom ik uit de bocht en zet "alles open"...

02-10-~2 (3)

Dezelfde bocht als voorgaande foto maar nu neem ik de afslag naar het fietsenpark in 10e positie.

02196F~1 (2)
Hier begin ik aan de 1e loopronde .Ik probeer een zo hoog mogelijk tempo aan te houden,want er volgen er nog veel achter me.

03A3FA~1 (2)

Terwijl ik zit af te zien zijn mijn talrijke supporters moppen aan 't tappen...

0033

Op 200m van de aankomst moet ik me nog effe reppen want er zitten er me nog 2 dicht op de hielen...maar ik kan toch de 13e plaats veilig stellen.

23:43 Gepost door peter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag, 02 mei 2007

Het Triathlonseizoen 2007 komt eraan!

Roth 2005

Na enkele weken rust om de batterijen terug op te laden,na Hawaii,heb ik de training hervat .

Ik probeer nauwgezet het trainingsschema te volgen dat mijn trainer,Erwin Koninckx ,voor mij uitstippeld.

Na de lange wintermaanden heb ik in maart,een week doorgebracht in Roquebrune Sur Argens,tegen Nice en ben er gaan trainen op het parcours van de Ironman van Nice.Ik wil ook langs deze weg Jean-Paul en Rita Vandepoorte van harte bedanken dat ik bij hen mocht logeren gedurende die tijd.

Nu begin mei komt de eerste wedstrijd in zicht.Op 13 mei neem ik deel aan de kwart triathlon van Seneffe.De start is om 14.30,hopelijk komen er supporters een kijkje nemen,alsook in de volgende "thuiswedstrijd"

Want op 3 juni neem ik ook nog deel aan de halve triathlon van Leuven,start om 11.00.

Op 17 juni vertrek ik dan opnieuw naar Roquebrune Sur Argens en op zondag 24 juni start ik in de Ironman van Nice,een loodzware wedstrijd.

Vooral het fietsen is niet te onderschatten want er moet veel geklommen worden.

In 2004 heb ik er mijn eerste "grote" wedstrijd afgewerkt(toen was het een 3/4 triathlon) en  heb ik in feite daar ontdekt dat het langere werk me beter ligt dan de kortere afstanden.

Op 19 augustus zal ik ook de Ironman van Sherborne(Engeland)betwisten en zal dus dit jaar twee volledige triathlons proberen tot een goed einde te brengen.

In beide wedstrijden kan men zich kwalificeren voor Hawaii 2007,maar zelfs als ik mij moest plaatsen ,heb ik besloten van dit jaar  de verre(en dure) verplaatsing niet te ondernemen.

Dit is dan weer het  hoofddoel van 2008 ,wanneer Hawaii voor de dertigste keer georganiseerd wordt,dan zou ik er graag weer bij zijn...

Tot binnenkort op deze site voor meer nieuws ,wedstrijdverslagen en foto's

 

Groetjes,

Peter

ps: hierboven bijgevoegd  foto tijdens de  volledige triathlon van Roth  (Duitsland)in 2005

16:44 Gepost door peter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |