vrijdag, 09 november 2007

Seizoen 2008

 

 

1278A8~1 (2)

 

 

IMG_3745

 

IMG_3741

 

                UURWERKATELIER  LAUREYNS

 

                   
12F6AA~1 (2)

 

   Corrida door Leuven op 30 - 12 - 2007.

 

Op zondag 30 december nam ik deel aan de Corrida door Leuven.

 

Er waren 3 afstanden : 4 ,8  en 12 km.Rond de 4.000deelnemers namen de start.

 

In samenspraak met mijn trainer,Erwin Koninckx, koos ik voor de 8 km;om een beetje snelheid op te doen.Om 11uur werd de start van de 8 en 12 km gegeven.

 

Er werd aan een hoog tempo gestart want er waren veel halvefondatleten bij , die er direct duchtig de pees oplegden.Dit is veel te snel voor mij en na één ronde kwam ik in 50e stelling terug de Bondgenotenlaan ingelopen.Natuurlijk weet je op dat moment niet wie de 8 of de 12km loopt.

 

In de 2e ronde kwam ik geleidelijk onder stoom en na 28'36" liep ik als 17e over de meet in de 8 km.Daarna nog een beetje uitlopen en dan terug de wagen in richting Huldenberg want er stond ook nog een fietstocht van anderhalf uur op het programma.

 

Aan iedereen een Voorspoedig en Gelukkig Nieuwjaar!

 

Peter.

 

42

 

 

Iedereen gespannen voor de start in de Bondgenotenlaan.Ik sta links met witte klak en rode trui op de 2e rij.

 

 

thumb_swim_%2816%29                        thumb_bicycle_%284%29                          atletiek10

 

 FIETSLACTAATTEST IN HET SPORTKOT TE LEUVEN OP 12- 03- 2008

 

Vorige woensdag had ik in het Sportkot van de KUL een fietslactaattest.Jaarlijks staat er minstens ééntje op het programma.

 

Het doel van zo'n test is om de juiste trainingszones voor het fietsen te bepalen.Echt plezant zijn ze echter niet,omdat je moet fietsen tot volledige uitputting. Je start aan 100 Watt weerstand en elke 8 minuten komt er 40 Watt bij. Om de 4 minuten word er een druppeltje bloed genomen aan het oor , waardoor men het lactaat (verzuring) kan meten. Ook de hartslagfrequentie wordt uiteraard in het oog gehouden en wordt gekoppeld aan deze lactaatproductie.Hiermee kan men bepalen bij welke hartslag men begint te verzuren.

 

Het begin is dus heel rustig,maar het wordt altijd maar zwaarder en zwaarder,zonder een moment van recuperatie. Je kan het een beetje vergelijken met het beklimmen van een berg die alsmaar steiler wordt.

 

Als je voelt dat je het echt niet lang meer kan volhouden,word er nog een masker opgezet,zodat men de VO2 max (de maximale capaciteit om zuurstof op te nemen) kan bepalen.Deze geeft het maximale prestatievermogen van het hart weer en is een graadmeter voor het uithoudingsvermogen.Op het laatst krijg je de pedalen niet meer rond en ben je compleet "choco" ,zoals men wel eens zegt.

 

Het resultaat was gelijkaardig aan de vorige testen (lichtjes beter) .

 

Alleen had ik nu minder fietskilometers in de benen en was de test iets vroeger dan vorig jaar.Ik kan er dus niets anders dan tevreden mee zijn.Ook voor het lopen en het zwemmen worden regelmatig testen gedaan en deze waren allemaal beter dan de vorige jaren.Dit zou erop moeten wijzen dat er nog wat vooruitgang is gemaakt dit jaar!

 

De intensiteit en duur van de fietstrainingen worden nu opgemaakt aan de hand van het bekomen cijfermateriaal.Het mag raar klinken, maar 80% van de trainingen moeten aan een heel rustige intensiteit uitgevoerd worden.

 

Het is dus een grote fout van te snel te willen gaan op training, zeker als je voor de lange afstand traint.

 

Op Paaszondag vertrek ik voor een week trainingsstage naar het Zuiden van Frankrijk.

 

Mijn uitvalsbasis is ,zoals gewoonlijk, gelegen in Roquebrune sur Argens.  Ik logeer bij Rita en Jean-Paul Vande Poorte,die ik hiervoor niet genoeg kan bedanken!

 

VOORLOPIGE WEDSTRIJDKALENDER 2008 :

 

- 1 mei :Ploegenwedstrijd in Landen (1/8 Triathlon)

 

-11 mei :Seneffe (1/4 Triathlon)

 

-1 juni :Leuven (1/2 Triathlon)

 

-6 juli : Frankfurt (1/1 Triathlon) (Ironman)

  Mijn nieuwe fiets :Orbea Ordu Tri 1 (Tijdritbom)

 

Ordu%20Tri%201_08_b

 

03E05C~1 (2)

 

 Foto : Zilvermeer Mol

 

Het seizoen 2008 komt eraan !

 

Sinds 30 maart ben ik terug thuis na de stage in het Zuiden van Frankrijk.Ik heb mijn programma helemaal kunnen afwerken dat mijn trainer voor me uitgestippeld had.Het weer was vrij goed alleen stond er een vrij sterke wind (Mistral),wat vooral het fietsen niet vergemakkelijkte.

 

Gelukkig wist ik dat ook collega Bruno Clerbout in de buurt logeerde.Ik vond het dan ook fijn en leerlijk dat ik samen met hem enkele fietstrainingen kon afwerken.Bruno werd ,als amateur,verleden jaar 4e in de Ironman van Nice waar ik als 22e eindigde.Dit jaar vond hij een goede sponser en zodoende word (school)"meester" Bruno een jaartje Prof.Ze zullen met hem dit jaar nog meer rekening moeten houden...

 

De week na de stage was een rustweek en daarna had ik weer enkele testen,in het zwemmen en een lactaatest in het lopen.De resultaten waren uitstekend ,wat goed is voor de "moral"...

 

Nu volgt op 1 mei het Belgisch Kampioenschap per ploeg in Landen,waar ik met mijn ploeg UTO zal deelnemen.Het zwemmen bedraagt 750 m,het fietsen 20 km en het lopen 5 km .Supporters zijn altijd welkom!

 

Voorstelling wedstrijdkledij 2008 .

 

Sponsor02

 

Samen met de Heer Jean-Louis Davoise op de foto in de  kantoren van DAVOISE & ASSOCIATES gelegen  aan de Terhulpsesteenweg 130 in Brussel .

 

Sponsor01

 

Samen met de Heer Christophe Renneboog op de foto in de kantoren van GVA GRIMLEY aan de Terhulpsesteenweg 130 in Brussel.

 

Hartelijk dank aan al mijn sponsers voor de steun in 2008 !

 

Belgisch Kampioenschap per ploeg in Landen op 01- 05 2008

 

0002

 

Juist voor de zwemstart op de foto met ( zittend) Pascal  en Rudy,(staand) Daniel ,Dries Peter en Patrick.In de achtergrond het zwembad van Landen waarin we 750 m moesten zwemmen.

 

0008

 

Na het zwemmen in tropische omstandigheden liepen we met natte kleren naar buiten(brrr..).Hier de moeilijke start in bergop ,van de 20 km fietsen.We bleven goed tesamen want doordat we met 6 startten mochten we maar ééntje onderweg verliezen,want de tijd van de 5de telt als eindtijd.

 

0013

 

Geen paniek:we zijn nog steeds met 6 in het begin van de loopproef.Daniel en Patrick staan niet op deze foto.

 

0017

 

Dit is al tijdens de laatste ronde en hier zijn we zijn op het punt van een ploeg in te halen.We hebben ondertussen wel Dries verloren en ook Pascal krijgt het hier effe  moeilijk.Hier krijgt hij letterlijk een duwtje in de rug van onze nieuwkomer, Daniel Hunter, die het fantastisch deed.

 

0020

 

Hier zijn we in de laatste rechte lijn.In de spurt kloppen we de ploeg die met ons de laatste ronde inging. Daniel weet met zijn krachten geen blijf...

 

0021

 

...en staat hierdoor maar half op deze foto.We klokten een eindtijd van 59'01''en we klasseerden ons 13e op 44 ploegen.

 

Kwarttriathlon in Seneffe op 11-05-2008.

 

Voor het derde jaar op rij sta ik hier aan de start van de eerste wedstrijd van het seizoen.Seneffe is een mooie ,groene gemeente in Wallonie.

 

Eenmaal per jaar wordt hier meer Nederlands dan Frans gesproken...De wedstrijd was uitverkocht en er stonden dan ook een driehonderdtal atleten aan de start.Door het prachtige weer waren er ook veel toeschouwers.Om 14uur30 vertrokken we voor de 1.500m zwemmen.Ik vond het een woelige start maar ik kon me toch goed vooraan houden.In 31e positie klom ik via één van de drie ladders het kanaal uit en dan vliegensvlug het fietsenpark in.Ik had een vrij goede wissel en begon aan de fietsproef van 40 km met mijn gloednieuwe tijdritfiets.Ik begon snel voorgangers in te halen en na één ronde (13 km) kwam ik al door in 20e positie.In de volgende ronde zat ik reeds in 10e positie en ik kwam als 9e terug de wisselzone ingedoken,wel van kortbij gevolgd door een vijftal concurenten.Dan volgden 2 ronden van 5 km naast het kanaal.Ik probeerde een zo hoog mogelijk tempo te onderhouden maar enkele "kwartspecialisten" spurtten me terug voorbij.Ook ik haalde nog enkele atleten in en kon als 12e de eindstreep bereiken.Een plaats korter dan verleden jaar maar ik vond dat het niveau van de deelnemers hoger lag.Na de wedstrijd bleef ik nog een beetje bijpraten met mijn supporters in het gezellige en warme Seneffe.Daarna moest ik nog een half uurtje uitfietsen langs het kanaal.Binnen 3 weken kom ik aan de start van de 1/2 triathlon van Leuven (op 1 juni).Voor de supporters die willen komen kijken ;het zwemmen heeft dit jaar in de "Plas" te Rotselaar plaats en niet in de Vaart zoals gewoonlijk.Tot binnenkort voor meer nieuws.

 

Hierna nog enkele foto's vanin Seneffe.

 

0008

 

Een kwartier voor de start : het zwempak aantrekken bij bijna tropische temperaturen.Daarna vlug in het koele water.

 

0010

 

Enige ogenblikken voor de start.Niet iedereen staat op deze foto.

 

Seneffe01

 

Hier ben ik op weg naar het fietsenpark en al lopend probeer ik reeds de rits los te maken.Elke seconde telt ;zeker in een kwartje.

 

Seneffe02

 

Onder het goedkeurend oog van pa begin ik aan de laatste fietsronde in 10e positie.

 

Seneffe03

 

Ik zit als gegoten op mijn ORBEA. Bert en Gerrit De Pauw hebben dan ook alles goed uitgemeten! Vakmensen!!!

 

Seneffe04

 

Het einde is in 't zicht!

 

0029

 

Voila ; ik ben binnen in 2 uur 08'41"

 

0032

 

Na enkele minuten voel ik me al terug gerecupereerd...maar heb toch grote dorst...

 

Halve Triathlon in Leuven op 01-06-2008.

 

Om 11 uur stipt liepen we met een 200tal deelnemers het water in van de "Plas" in Rotselaar,me wel bekent van de talrijke trainingen die ik er al afwerkte.Het zwemmen verliep vrij vlot en na 31' 20" kwam ik terug aan wal in 27ste positie.Na een vlotte wissel viel ik samen met een 10tal atleten ,waaronder weeral een deel snellere lopers.Ik heb dan 3 van de 4 fietsronden geprobeerd van ze "der af" te rijden.Niemand kon (of wilde ) eens op kop rijden.De laatste ronde heb ik dan bewust niet meer op kop gereden maar dan ging de gemiddelde snelheid wel serieus naar beneden.We doken met onze groep de wisselzone binnen(in 2u24"),in achtervolging op een 6tal atleten die nog voor ons aan de loopwedstrijd begonnen waren. Vlug de loopschoenen aan en dan"vlogen "de goeie lopers" er direct in.Ik begon aan de 20 km lopen in 17e positie.Er waren 4 ronden ,langs de beide kanten van de vaart ,op een vlakke omloop.Ik liep na 1u14' de finishlijn over in 15e positie en vanaf nu is alles in functie vande Ironman van Frankfurt,op 6 juli,waar ik hoop me te kunnen kwalificeren voor de 30e Ironman van Hawaii in oktober!

 

 

 

Hieronder volgen nog enkele foto's vanuit Leuven:

 

0001

 

Een kwartier voor het vertrek

 

0011

 

Even voor 11 uur:iedereen klaar voor de start!

 

0015

 

27ste uit het water...

 

0020

 

1ste doortocht door Leuven.Ik probeer van mijn "snelle lopers" af te geraken...

 

doortocht aankomstzone leuven

 

Idem in de volgende ronde.Ze houden zich duidelijk niet aan de 7 meter verplichte afstand onderling...zat er dan geen referee op die moto?

 

doortocht Leuven 2008   3

 

Idem bij het ingaan van de laatste ronde...even later zal de gemiddelde snelheid serieus zakken,want ook ik,wil een beetje recupereren in functie van de loopwedstrijd ,20 km later.

 

lopen door Leuven 2

 

Juist na de wisselzone bij het begin van de 2e ronde,na 5 km.

 

lopen door leuven  2008   4

 

Op dezelfde plaats nog een ronde later..."afzien" is hier wel het juiste woord...

 

0037

 

Hier kom ik als 15e over het tapijt die mijn eindtijd zal doorseinen : 4u 10' 20"

 

0041

 

Na de wedstrijd : nog even overleggen met "collega's" Johan Smolders en Ben Bersée.

 

0056

 

Na me wat opgefrist te hebben ...volgt nog een verfrissing.En nu op naar Frankfurt!!!

 

Voorbeschouwing Ironman Frankfurt (06 - 07 - 2008)

 

De laatste weken heb ik nog duchtig getraind (zie hogerop in het trainingsschema).Ik probeer de planning ,die Erwin Koninckx voor me opsteld , dan ook nauwgezet te volgen. Deze week is het al iets minder en volgende week is het eerder rusten om de batterijen volledig op te laden om fit aan de zwemstart te verschijnen. In feite heb ik een heel jaar getraind in functie van deze wedstrijd. Het nieuwe in Frankfurt is dat ik met de eerste groep van 200(betere) atleten(op meer dan 2000 deelnemers) mag starten wat toch al een voordeel mag genoemd worden, want in zo'n start is de kans wel vrij groot dat je enkele serieuse kloppen krijgt,vooral juist na de start en aan keerpunten.Ik hoop dan ook dat ik er , zoals in 2006, mijn kwalificatie voor Hawaii kan afdwingen...en dat Ironman Frankfurt 20060136

 

ik...zoals op deze foto van Frankfurt 2006,mijn "slot" mag gaan afhalen ,de dag na de wedstrijd ,tijdens de ceremonie.Ik hou jullie wel op de hoogte.Tot binnenkort.

 

Jullie kunnen de wedstrijd "Live" volgen op http://www.ironman.de ik start met nummer 208 om 06u45.

 

Peter.

 

Te zien in"De Serrist "van 3 juli 2008.

 

07-03-~2 (2)

 

IRONMAN FRANKFURT  06 - 07 - 2008

 

Vrijdagmorgen vertrokken we naar Frankfurt waar we rond 13 uur aankwamen.Ik liet me onmiddelijk inschrijven zo was ik uit de drukte want er moesten ongeveer 2.300 deelnemers aanschuiven.Daarna lastte ik direct een lichte fietstraining in van een 50 tal km op het fietsparcours van zondag.Zaterdag op de middag namen we dan de bus naar het meer(15 km uit Frankfurt) waar het zwemmen zou plaatsvinden .Eerst werd de fiets "ingescheckt" in de wisselzone en daarna zwom ik een tijdje in het meer.

 

Zondagmorgen 3 uur liep de wekker af en rond 4 uur vertrokken we opnieuw met de bus en rond 5uur30 geraakten we ter bestemming (na 2 maal van bus te veranderen...)Stipt om 6uur 45 vertrok ik met de eerste "wave" en om 7 uur werd de rest dan losgelaten.Zo zat ik natuurlijk tussen de grote kanonnen maar het zwemmen verliep vlekkeloos voor me en na 53 minuten liep ik de steile helling op naar het fietsenpark in ongeveer 60e positie.Ik had een goede wissel en daarna volgde dan de fietsrit van 180km( eerst een aanlooplus van 12 km en dan 2 ronden van 84 km elk)De eerste ronde voelde ik me heel goed en ik zat tesamen met een groepje van een 10 atleten en er werdt goed afgelost, mits natuurlijk de gebruikelijke afstand tussen te laten want hier is er (gelukkig )grote controle op wieltjeszuigers.Tijdens de 2e ronde lastte ik een (noodzakelijke) plaspauze in en verloor hierdoor enkele honderden meters.Ik heb dan kilometers lang gejaagd maar ik geraakte er niet meer bij.Ik bereikte dan alleen de wisselzone in ongeveer 40e stelling na 4u 56' voor de 180 km.Vlug de fiets opzij gezet en na de loopschoenen aangetrokken te hebben,vertrok ik vol goede moed aan de 4 ronden op het jaagpad langs beide kanten van de Main.Alles vrij vlak ,behalve de bruggen om aan de andere kant te geraken.De eerste ronde verliep goed en tijdens de 2e ronde kreeg ik precies een dipje.Dit gevoel had ik in vorige Ironmen (tijdelijk) ook al wel eens gehad ,maar deze keer ging het van kwaad naar erger.Ik voelde geen kracht meer in de benen en de "moral"ging zienderogen naar beneden , want velen liepen me voorbij.De laatste 20km duurden oneindig lang en helemaal leeg bereikte ik de aankomst in 78e positie (in het eindklassement kwamen er nog 13 atleten voor mij omdat die om 7 uur startten en minder dan een kwartier na mij eindigden) Over de marathon deed ik 3uur 30' , wat een totaaltijd gaf van 9uur 25'. In feite was ik maar 5 minuten trager dan 2 jaar terug , maar wat erger was is dat ik nu pas als 26e in mijn leeftijdsgroep( 30 -34 jaar) eindigde en er waren maar 13 tickets voor Hawaii voor deze groep.Ik ben vandaag dan nog naar de uitreiking van de "slots" geweest hopende dat er (zoals ik vorig jaar 2 x deed) atleten hun kwalificatie zouden weigeren , maar ik had geen geluk.

 

Voorbij de droom om de jubileumwedstrijd (30 jaar Ironman Hawaii) te mogen meemaken.Ik laat echter de moed niet zakken en heb me dan ook niets te verwijten want ik heb er alles voor gedaan , maar een slechte dag is altijd mogelijk en dat is het onvoorspelbare in deze keiharde sport.

 

Volgend jaar probeer ik opnieuw in de Ironman van Klagenfurt(Oostenrijk)Hierna volgen nog enkele foto's van voor en tijdens de wedstrijd:

 

IMG_5161

 

De wedstrijdaffiche.

 

IMG_5167

 

Vrijdagnamiddag juist voor de laatste fietstraining.

 

IMG_5179

 

Even recht op de trappers.

 

IMG_5189

 

Prachtige omgeving;hier wordt zondag de gashendel opengezet...

 

IMG_5193

 

Even verder.

 

IMG_5203

 

 

 

De helm sluit goed aan in de nek:zo moet het.

 

IMG_5209

 

Zaterdagvoormiddag: op weg van ons hotel naar de bus die ons naar de zwemstart en wisselzone zal brengen.

 

IMG_5217

 

 De fiets is gereed om met de bus naar de wisselzone vervoerd te worden,ongeveer 12 km buiten Frankfurt.

 

IMG_5222

 

Hier ben ik aan het fietsenpark ;deze nacht zullen hier ongeveer 2.300 fietsen de nacht doorbrengen onder strenge bewaking ,want binnen deze nadarafsluiting zal dan ook een fortuin achter gelaten worden.

 

IMG_5228

 

Even een praatje en daarna een duik in het meer.

 

IMG_5232

 

Hier zal ik morgenvroeg om 6 uur 45 starten.

 

IMG_5256

 

Zondagmorgen, 6uur 30 ,ongeveer op dezelfde plaats als vorige foto kijk ik even achteruit en bekijk de helling die we straks zullen oplopen als we uit het water komen.

 

IMG_5233

 

Dit is dan deze helling ; boven op de top moeten we naar links afdraaien en daarachter begint dan het fietsenpark (dit is wel een foto van zaterdag want zondagmorgen zag het hier zwart van het volk)

 

IMG_5265

 

Even voor 7 uur maken de ongeveer 2.000 atleten met rode badmutsen zich klaar om ook te vertrekken want ik ben dan reeds een 10tal minuten weg met de eerste groep.

 

07F675~1 (2)

 

Tijdens de beklimming van "The Hell "van Frankfurt.

 

07-07-~3 (2)

 

Nog steeds tijdens de 1e ronde,ook in een helling,in een bevooradingszone.

 

07FAE4~1 (2)

 

Hier ga ik ,lachend naar de fotograaf, een collega voorbij: alles gaat goed.

 

07FAF4~1 (2)

 

Hier ging het heel snel op deze prachtige rechte weg.

 

IMG_5242

 

Hier een zicht op de Main en de prachtige buildings.Er waren 4 ronden van elk iets meer dan 10 km.Deze foto toont het jaagpad aan de overzijde.Op de uiterste punten moet telkens een brug overgestoken worden om de overkant te bereiken.Wel heel eentonig met lange rechte stukken , waar geen einde aan schijnt te komen...(foto van zaterdag)

 

07FE65~1 (2)

 

Hier zit ik in de 3e ronde en mijn krachten beginnen me in de steek te laten.

 

07F8FB~1 (2)

 

Hier begin ik aan de laatste ronde (zie 3 bandjes rechter bovenarm)Verstand op nul en de automatische piloot is reeds lang ingeschakeld...gewoon op karakter het einde proberen te halen is nu de opdracht.

 

07-07-~1 (2)

 

Totaal uitgeput bereik ik de finish en terwijl mijn voorgangster letterlijk opgevangen wordt heb ik nog de reflex om mijn chrono stop te zetten...

 

07F2F5~1 (2)

 

Een paar seconden later is het dan mijn beurt...zo diep ben ik nog nooit gegaan.Wees gerust :een uurtje later was ik al terug op mijn "stekken.

Tot binnenkort met meer nieuws,

 

Peter .

 

Zwintriathlon op 3 september 2008.

 

De ontgoocheling na Frankfurt is verwerkt en we zien reeds vooruit naar het volgende seizoen.

 

In functie van Hawaii ,dit jaar, had ik me reeds ingeschreven voor de kwarttriathlon aan onze Belgische Kust.Hier moet je er vroeg bijzijn want anders is de race uitverkocht.Het is een snelle wedstrijd .Het zwemmen heeft wel plaats op Nederlandse bodem : ttz in Sluis en daarna wordt er gefietst richting Knokke waar de wisselzone zich bevind achter het Casino.Het lopen en aankomst vinden plaats op de prachtige zeedijk aldaar.

 

Reeds een tijdje voor Frankfurt heb ik een beetje last van een ontstoken achillespees zodanig dat ik na Frankfurt bijna niet meer aan lopen toekwam...

 

 

foto nice 07 054

 

 

Foto Seneffe 2008

 

Ik ben hiervoor nu in behandeling en ik hoop dat het euvel vlug van de baan is ...want ik heb me ondertussen ook nog ingeschreven voor de volledige triathlon op het eiland Elba op 5 oktober.Dit na een gesprek met collega Jonathan Leger ,die er vorig jaar deelnam aan de"  Elbaman " en  mooi tweede eindigde.Dit is een heel zware wedstrijd een beetje te vergelijken met de Ironman van Nice  waar ook het fietsparcours heel bergachtig is.Als je onderstaande link openklikt kan je de vorige editie op film bekijken :

 

http://dailymotion.alice.it/video/x4oce3_elbaman_2007_sport

 

Tot binnenkort,

 

Peter.

 

ps Ik heb besloten van niet deel te nemen aan de Zwintriathlon.Ik wil geen risico nemen op de harde ondergrond van de Knokse dijk.Ik werk mijn looptrainingen voor het ogenblik alleen in het bos af en de achillespeesverwonding is wel aan de beterhand.De wedstrijd op Elba blijft wel op het programma !

 

          Spaghettifestijn t.v.v. UTO op 6 september !

 

 

08-10-~1 (2)

 

Iedereen is van harte welkom op het etentje van mijn club.Ik hoop er jullie te mogen ontmoeten!

 

Groetjes,

 

Peter.

Zaterdagavond 27 september vertrek naar het eiland Elba in Italie.

Bijna is het zover en dan vertrekken we voor een rit van ongeveer 1.300km met de wagen.

Als compensatie van de gemiste kwalificatie van de Ironman in Hawaii (11 oktober)wilde ik me toch nog eens opladen voor een volledige triathlon in dezelfde periode.De "Elbaman" (5 oktober) is een zeer zware wedstrijd; vooral het fietsen is naar het schijnt een bergrit in de Giro waard.Er zijn 3 ronden van elk 60 km af te leggen.Daarna volgt dan nog een (vlakke) marathon als afsluiter.De dag begint ,gewoontegetrouw met een zwemtocht van 3,8 km in de Middelandse Zee.

Ook mijn 2 "kamergenoten" van Hawaii 2006 ,Filip Peetroons en Thierry Claes ,nemen aan de wedstrijd deel.(zie foto Hawaii 2006)

IMG_1733

Tot binnenkort voor meer nieuws.

Ciao,

Peter

ps ook mijn jongste supporter ,neefje Tim , zal op Elba aanwezig zijn !

In de Zoo 085

                                            Elbaman 2008.                                               

Op zondag 28 september,rond de middag, kwamen we ter bestemming in Marina Di Campo ,na een autorit van 1.300 km én een uur durende bootreis vanuit Piombino (Toscanie).Elba is een prachtig ,groen eiland met mooie witte stranden,azuurblauw water en erg bergachtig met mooie verzichten.Je kan je wel afvragen waarom Napoleon hier persé wegwilde...

ELBA 2008 040

Op maandag laste ik een fietstraining in van 60 km op het fietsparcours van de Elbaman.

ELBA 2008 079
Wat me opviel was de moeilijkheidsgraad van het parcours; veel klimmen ,vele afdalingen en veel bochtenwerk.Deze ronde moet tijdens de Elbaman 3 x afgelegd worden wat het op het einde heel zwaar zal maken.We hadden de hele week prachtig weer en dit maakte het verblijf nog aangenamer.

Zaterdagavond werden de fietsen,zoals gewoonlijk in een "grote" wedstrijd in de wisselzone op stal gezet .

ELBA 2008 175

 Zondagmorgen,rond 5u 45 was ik al ter plaatse voor het gebruikelijke ritueel: banden oppompen, schoenen en helm klaarleggen en daarna naar het strand.Het was nog een beetje donker toen we met een 500tal om 7 uur de zee ingestuurd werden voor 2 ronden van 1.900 meter elk.

ELBA 2008 156

Ik zwom heel goed en kwam als 16e uit het water.Daarna moesten we nog een 400meter lopen voor terug in de wisselzone te geraken.

ELBA 2008 181 bijna weg voor 180 km

Ik had een vlotte wissel maar toen ik op mijn fiets sprong voelde ik onmiddelijk dat mijn voorste band halfplat stond.Ik besliste van zo een tijdje door te fietsen en te zien of hij verder leegliep.Dit was niet het geval maar in de afdalingen kon ik niet voluit gaan,om niet uit de bocht te gaan.Daarmee was mijn goeie zwemprestatie teniet gedaan want steeds meer atleten fietsten me voorbij.Na 30km ,na de zwaarste berg ,in Chiessi,heb ik dan toch maar van band verwisseld.Het moreel krijgt dan wel een ferme knauw en ik kwam niet echt meer in het gewenste ritme.In de 3e ronde kreeg ik dan ook nog ferme rugpijn en na 180 km kwam ik in ongeveer 25e positie terug in de wisselzone.

ELBA 2008 213 terugkomst na 180 km

Tijdens het lopen vlotte het van geen kanten en na 20 km zat mijn rug volledig geblokkeerd en om de zaak niet te verergeren heb ik dan voor de eerste keer in een volledige triathlon opgegeven.Wat ik wel raar vond was dat mijn "lekke" band achteraf ,na controle, helemaal niet lek was! Hiervoor heb ik tot nu geen verklaring gevonden,daar ik er zeker van ben dat ik ze voor de start opgepompt had.

Hiermee sluit ik het seizoen 2008 af. Ik kan dit niet als een "goed" jaar beschouwen.Volgend jaar kan het alleen maar beter!!!

Hierna volgen nog enige foto's van ons verblijf  en nog meer van de Elbaman.ELBA 2008 043

Vergezicht vanuit de bergen .

ELBA 2008 047

Helder water : hier kun je de bodem zien.

ELBA 2008 060

Na een zwemtraining word ik steeds opgewacht door onze Tim.

ELBA 2008 064

"Hoera! Daar is nonkel Peter!"

ELBA 2008 063

"Nonkel Peter : pas op laat me niet vallen want hier zitten haaien!!"

ELBA 2008 096

Tim heeft geen schrik meer van de haaien...

ELBA 2008 258

Tim op het strand van Marina Di Campo ,waar zondagmorgen de atleten van start zullen gaan.

ELBAMANFOTO'S MET COMMENTAAR

ELBA 2008 130

Zondagmorgen ,5u45 op het terras van ons appartement...brr het is nog koud.

ELBA 2008 148

6u45:  vriend collega ,Philippe Peetroons en zijn supporters in de weer om mijn zwempak toe te ritsen.

Elbaman 2008 4

6 u 50 : op weg naar de start

ELBA 2008 149

Even voor de start iedereen wacht gespannen op het startschot.(ik sta niet op deze foto)

ELBA 2008 165

Hier kom ik uit het water na de eerste ronde in ongeveer 10e positie en...

ELBA 2008 166

...hier vertrek ik terug voor de 2e ronde

Elbaman 2008 2

Op weg naar Chiessi met Thierry Claes in de achtergrond ,die 2 minuten na mij uit het water kwam.

Elbaman 2008 3

Even verder :ik verlies teveel tijd met mijn halfplatte voorband en na de berg van Chiessi zal ik van band verwisselen

ELBA 2008 205

In het centrum van Marina di Campo juist na de bevoorading na 60 km

Elbaman 2008 5

In het begin van de afsluitende Marathon naast de zeedijk van Marina di Campo.

ELBA 2008 217

Bevoorading mag je nooit overslaan.

Elbaman 2008 6

En tussen 2 bevooradingen heb ik nog mijn eigen drankjes bij.

ELBA 2008 227

Tim loopt effe mee ...jong geleerd is oud gedaan!

Elbaman 2008 1

Het gaat niet vlug genoeg...en Tim speelt dan maar even voor haas.

Elbaman 2008 7

De rugpijn neemt toe en even later verlaat ik de wedstrijd na 20 km.
Tot binnenkort,

Peter.

Ziezo ;het jaar zit er weer op.

Langs deze weg wil ik nogmaals al mijn sponsers bedanken voor de steun in 2008!

Spijtig genoeg haakt Sodexo voor 2009 af en zijn er ook nog een paar grote vraagtekens bij nog 2 sponsers.Dit allemaal wegens de crisis.

Ik dank Sodexo van harte voor de 2 jaar steun die ik van hen kreeg en dan denk ik vooral aan Marc Stas die dit mogelijk maakte.Dank U Marc!

Aan ieder een Gelukkig,Gezond en Sportief 2009!

sPONOR PETER

Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 


 


 


 


 


 

 

 

 

11:46 Gepost door peter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag, 05 november 2007

Triathlon = Afzien

 0004

Foto Seneffe 2007.

Aan een Ironman meedoen zal voor velen een verschrikking lijken,maar wie jaren zorgvuldig opbouwd kan tot op late leeftijd , in soms tropische omstandigheden ,tot zeventien uur aan de gang blijven.

Triathleten die meedoen aan een volledige triathlon hebben het klappen van de zweep geleerd in de "kwartjes".Zodra ze die aankunnen ,schakelen velen over naar de halve,driekwart en tenslotte naar de volledige afstand.

Degenen die zich dan nog geroepen voelen,doen mee aan plaatsingswedstrijden van het Ironmancircuit en daar moet je dan heel dicht eindigen in je leeftijdscategorie om zo een betalend "slot" te versieren dat recht geeft om te starten in het Wereldkampioenschap :de Ironman in Hawaii,die elk jaar in oktober plaatsvind en waar 1.800 gekwalificeerde triathleten toegelaten worden.Als je weet dat de meeste plaatsingswedstrijden maanden op voorhand volgeboekt zijn,spreekt het voor zich dat alleen de besten overleven en zich plaatsen voor Hawaii.Naar Hawaii trek je natuurlijk niet even tussendoor;het vraagt ,minstens, een zestal maanden specifieke voorbereiding.Volgens Hawaii-kenners zou de gemiddelde deelnemer(per week) ongeveer 10km zwemmen;300km fietsen en 50km lopen...

Picture 040

Foto Eupen 2005.

Volledige triathlons zijn uithoudingswedstrijden.Hier komt het er niet op aan van explosief te zijn (wel een beetje in het zwemmen).Wel de regelmaat om een gelijkmatig tempo gedurende uren vol te houden is de kunst.Zo'n inspanningen verteert het lichaam beter.Het komt er soms ook op aan om wanneer er je een tegenstander voorbijgaat,dat je jezelf niet laat verleiden om je eigen tempo niet te blijven aanhouden.Regelmatig kom je achteraf diezelfde, rappere mannen, terug tegen terwijl ze "geparkeerd "staan met een opgeblazen motor.

 

Het is ook van groot belang om de krachten die je tijdens de hevige inspanningen verliest terug aan te vullen.Dit kan door afkoeling(sponzen,ijs,lichte kledij en een petje is ook belangrijk...om het hoofd koel te houden).

07-24-2006 11;06;20PM

Foto Frankfurt 2006.

 

Vroeger werd de Ironman op bananen en water betwist maar de laatste jaren is de voedingssupplementenindustrie erin geslaagd het hart van de duursporters te veroveren.Gels,energierepen en krachtdrankjes worden nu "à volonté" gebruikt.

Twee tot vier uur voor de wedstrijd ontbijten de atleten.Dat gaat dan meestal om boterhammen met confituur of pasta...of sommigen eten ook pannekoeken.Uitdroging vermijden tijdens zo'n lange wedstrijd is natuurlijk vanzelfsprekend.Daar er veel gezweet word moeten er ook zouten bijgetankt worden.Er moet zeker een kwartliter gedronken worden om de twintig minuten.Dit is nodig omdat een triathleet tot één litervocht verliest per uur.

10-26-2006 10;34;36AM

Foto Ironman Hawaii 2006.

Degenen die het nu nog zien zitten ...kunnen eens een kwartje proberen...zoals neefje Tim.

IMG_3221

IMG_3225

15:07 Gepost door peter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |